Piece do pizzy
Zapis Live o piecach
Prosty sposób na pizzę
Na fundamencie zamiłowania do zdrowego trybu życia oraz spędzania wolnego czasu z rodziną i przyjaciółmi w najbliższym otoczeniu domu czyli własnym ogrodzie lub tarasie, oraz wieloletniej fascynacji gotowaniem outdoor narodził się pomysł stworzenia narzędzia, które w nieskomplikowany, a co najważniejsze absolutnie mobilny sposób wzbogaci wyposażenie naszej zewnętrznej kuchni i poszerzy menu o potrawy, które zawsze chcieliście robić samodzielnie.
To narzędzie często było niespełnionym marzeniem sporej rzeszy miłośników kulinariów na wolnym powietrzu, a zapach pieczonego chleba lub świeżo pieczonej szynki ciągle pozostawał w sferze planów na przyszłość.
Dziś, firma Pro-Wellness wspólnie z naszym doświadczonym Szefem Kuchni i Doradcą Kulinarnym oddaje w państwa ręce cztery modele mobilnego, szamotowego pieca chlebowego Grillweb bez potrzeby budowania ciężkich i kosztownych konstrukcji. Bez trudnych projektów i obliczeń związanych z ciągami powietrza. Bez ryzyka, że coś nie zadziała jak trzeba.
Teraz możesz cieszyć się swoim własnym piecem chlebowym już w dwa kwadranse po wyjęciu z opakowania, bo tyle mniej więcej czasu zabierze Ci złożenie pieca.
Piec Grillweb to nie tylko doskonały piec szamotowy, ale to również wyrafinowane wzornictwo, wysoka jakość wykonania i dopracowana w najmniejszych szczegółach ergonomia. Wejdź z nami w świat ogrodowej kuchni i poczuj satysfakcję z własnych kulinarnych dzieł.
Nasze rozwiązanie doskonale sprawdzi się również jako narzędzie pracy w profesjonalnych firmach cateringowych. Już teraz wasi goście mogą cieszyć się genialnym smakiem potraw z pieca opalanego drewnem. Zaskocz swoich gości podczas plenerowej imprezy! Grillweb będzie także bardzo dobrym wyborem dla niewielkich stacjonarnych punktów gastronomicznych ceniących wysoką jakość przy mobilności oraz stosunkowo niskim nakładzie inwestycyjnym, a przede wszystkim niewielkich kosztach użytkowania.
Piece chlebowy występuje w czterech modelach, które różnią się nie tylko wielkością, ale także niektórymi elementami konstrukcyjnymi. Zbudowane są z podstawy, czyli konstrukcji z odpornej stali nierdzewnej wyposażonej w półkę oraz uzbrojonej w bardzo solidne koła dzięki którym możesz bez obaw przemieszczać się ze swoim piecem w obrębie własnego ogrodu, a nawet zawitać z nim do sąsiada jeśli to akurat u niego jest impreza. W podstawie montuje się również specjalne uchwyty na sprzęt pomocniczy.
Głównym elementem pieca jest oczywiście komora grzewcza w której przygotujesz swoje specjały. Komora zbudowana jest z dwóch warstw najwyższej jakości stali nierdzewnej, powierzchnię między elementami konstrukcji wyizolowano wełną ceramiczną odporną na wysokie temperatury, co daje najwyższe współczynniki zachowania ciepła i pozwala na efektywną pracę. Dno komory wyłożono cegłą szamotową.
Ponieważ modele różnią się od siebie wielkością, a co za tym idzie głębokością komory roboczej, do każdego z modeli dopracowano odpowiedni zestaw narzędzi w postaci łopaty do wybierania popiołu, szczotki ze skrobakiem do czyszczenia pieca, a także łopaty do pizzy i chleba.
Aby zachować ład i porządek w miejscu pracy, Twoje narzędzia zawsze były pod ręką możesz umieścić je w specjalnym uniwersalnym stojaku sprzedawanym jako dodatkowe akcesorium.