Producent Weber

Smokey Mountain Cooker, Czarny, 57 cm

2 749,00 zł
Skonfiguruj produkt:
Wybierz: Szkolenie WEBER - zostań Grill Masterem
Skonfiguruj produkt
Darmowa dostawa
Pobierz PDF Udostępnij Dodaj do porównania
Potrzebujesz porady?
Zadzwoń, jesteśmy do Twojej dyspozycji
Marcin Gamza
Marcin Gamza
Ekspert Grillweb
601 796 307
Marcin Kwiecień
Marcin Kwiecień
Ekspert Grillweb
601 189 120

Kup ten grill i zostań Grill Masterem

Zapraszamy do udziału w szkoleniach i wspólnej zabawy.

Więcej informacji

Opis produktu
Dane techniczne
Opinie

Fani wędzenia i BBQ pokochają urządzenie Smokey Mountain Cooker, ponieważ umożliwia ono stosowanie wielu technik kulinarnych. Jedną z nich jest technika powolnego gotowania w niskich temperaturach, dzięki czemu mięso jest tak delikatne jak nigdy dotąd. Dzięki trzem różnym otworom wentylacyjnym i zintegrowanemu termometrowi na pokrywie, gwarantowana jest doskonała kontrola temperatury.  Dwa poziomy wędzenia dają Ci wszechstronne możliwości oraz zwiększają wachlarz proponowanych dań, smaczna pulled pork, żeberka i świeżo złowione ryby – nic prostszego, a każda upływająca minuta przybliża Cię do kulinarnych rozkoszy.

Ta imponująca wędzarnia to sprawdzony w czasie klasyk, który jest synonimem tradycyjnego amerykańskiego grillowania. Dzięki unikalnemu kształtowi i przemyślanej konstrukcji - z wbudowaną miską na wodę - możesz regulować temperaturę gotując  potrawy w niskiej temperaturze przez wiele godzin.

W stojącej wędzarni znajdują się dwa ruszty grillowe o średnicy 57 cm, jeden nad drugim. Zapewniają one wystarczająco dużo miejsca by znacznie poszerzyć asortyment wędzonych specjałów. Dziś to już nie tylko mięsa i ryby, coraz częściej wędzimy sery, owoce morza, a nawet niektóre warzywa. 

Łatwe palenie

Dzięki eleganckiemu porcelanowemu kociołkowi i pokrywie oraz dość wysokiej konstrukcji, a także wbudowanej misce na wodę i pierścieniowi na węgiel drzewny, Smokey Mountain Cooker świetnie oddaje wspaniały aromat dymu. Odpowiednia wysokość zapewnia optymalną odległość potraw od węgla drzewnego. W tym samym czasie, taca na wodę wyłapuje kapiące soki, wytwarza parę i stabilizuje temperaturę. W ten sposób można gotować przez wiele godzin w niskiej temperaturze bez zagrożenia wysychania potraw. Podczas gdy cztery odporne na rdzę aluminiowe wentylatory pomagają regulować cyrkulację powietrza w komorze wędzarniczej, wbudowany termometr na pokrywie daje nam możliwość pełnego monitoringu temperatury. Uchwyt pokrywy wykonany z nylonu wzmocnionego włóknem szklanym chroni dłonie przed gorącem. Dodatkowo, odporne na rdzę aluminiowe drzwiczki komory na węgiel drzewny pozwalają dozować paliwo kiedy tylko go potrzebujesz.

Wielowarstwowa przyjemność grillowania

Kiedy zajrzysz do wnętrza Smokey Mountain Cooker, zobaczysz dwa powlekane stalowe ruszty grillowe o średnicy 57 cm tworzące warstwową powierzchnię do grillowania i wędzenia, wystarczająco dużą, aby pomieścić szeroki asortyment w tym samym czasie! W dolnej części wędzarni znajduje się solidny, stabilny wymiarowo stalowy ruszt na węgiel drzewny, który zapewnia miejsce na dużą ilość gorących brykietów. Pręty są tak blisko siebie, że kurczące się węgle nie przebiją się przez nie. Wszystko to ustawione jest na trzech stabilnych, odpornych na rdzę aluminiowych nóżkach.

Zbudowany, aby trwać

W zestawie z Smokey Mountain Cooker znajduje się lekki, ale wytrzymały pokrowiec premium. Kociołek, pokrywa i część środkowa objęte są 10-letnią ograniczoną gwarancją na rdzewienie i przepalenia.

  • Termometr w pokrywie
  • Odporny na warunki atmosferyczne uchwyt
  • Wyjątkowo trwałe ruszty do grillowania 
  • Kocioł i pokrywa odporne na rdzę i przepalenie, pokryte emalią porcelanową 
  • Nierdzewne drzwiczki do paleniska
  • Pojemnik na wodę pokryty emalią porcelanową
  • Pokrowiec Premium w zestawie
  • 3 odporne na rdzę aluminiowe wywietrzniki
  • Okres gwarancyjny: 10 lat

Zobacz na filmie Smokey Mountain Cooker od Weber w akcji!!
 

 

Dedykowane akcesoria