Zostań Grill Masterem z firmą Napoleon | 23 sierpień

399,00 zł
Dodaj do koszyka
Darmowa dostawa
Pobierz PDF Udostępnij Dodaj do porównania
Potrzebujesz porady?
Zadzwoń, jesteśmy do Twojej dyspozycji
Marcin Gamza
Marcin Gamza
Ekspert Grillweb
601 796 307
Marcin Kwiecień
Marcin Kwiecień
Ekspert Grillweb
601 189 120
Opis produktu
Opinie

Warsztaty grillowe z marką Napoleon

Kolejny sezon warsztatów „Zostań grillmasterem z Napoleonem” i kolejne pomysły na wykorzystanie grilli oraz akcesoriów tej fantastycznej marki. Przygotowałem dla Was program szkoleniowy oparty o własne zawodowe doświadczenia związane z pracą na grillach tej marki, które towarzyszą mi w trakcie wielu eventów kulinarnych oraz w Akademi Grillweb.

Podczas warsztatów zobaczycie do czego służy palnik Sizzle Zone, jak gotować niepowtarzalne specjały na płycie żeliwnej, dlaczego termometr i sonda są dobrymi przyjaciółmi grillmastera i do czego wykorzystać górny ruszt. Przekonacie się, że czas i temperatura mają znaczenie, a dym może wynieść wasze potrawy na zupełnie inny poziom. To wszystko w miłej, luźnej atmosferze, bez zadęcia i zbędnego stresu, bo grillowanie to najfajniejszy sposób na wspólne spędzanie czasu.

Zapraszam gorąco Artur Kupczyk, Head Chef Akademia Grillweb  

MENU

Na warsztatach wspólnie przygotujemy następujące menu

    

 

DYM I SMAK

W tym daniu wykorzystamy proces wędzenia na ciepło, nauczysz się jak zrobić to w grillu gazowym a jak węglowym, jak ustawić temperaturę i w którym miejscu układać surowiec. Jako dodatek przygotujesz świetne aromatyczne krewetki wprost z żeliwnej dedykowanej foremki.

troć fiordowa / krewetka black tiger / bruschetta ziołowa / dressing cytrynowy z musztardą

 

BRIOCHA I WÓŁ

Płyta żeliwna i praska doskonale sprawdzą się podczas wykonania smash burgera. Zobaczysz, jak gotować w żeliwnych naczyniach, zdradzę Ci swój sekret na zalewę piklującą do tego przekonasz się jak ważny jest dobór dodatków i mięsa oraz łączenie tekstur i smaków.

wołowina sezonowana / briocha / pikle / salsa chili / warzywa / chutney

 

CIĘCIA TRZY I DODATKI

Skąd biorą się steki? Co to jest sezonowanie? Gdzie kupić mięso i jak je ocenić? Jak korzystać z sond i termometrów, ile w Internecie jest prawdy, a ile mitologii dotyczącej steków. Do tego spora dawka ciekawych porad i praktyczne ćwiczenia metody klasycznej oraz odwróconej.

tomahowk / rib eye / t.bone

 

OGNIEM I… SZPADĄ

Absolutna kuchnia fusion. W roli głównej Sizzle Zone i dodatek do szaszłyków. Do tego prawdziwe włoskie risotto i argentyńskie chimichurri w autorskiej odsłonie. Zobaczysz, że na grillu można wyczarować wiele niesamowitych potraw.  

kurczak / warzywa / arborio / białe wino / parmezan / chimichurri z ananasem

 

SŁODKO, SŁODKO…

Każdy posiłek powinien kończyć świetny deser. W mojej kuchni to zasada, której przestrzegam zawsze. Na sezon 2024 proponuję owoce w najróżniejszym wydaniu w zależności od terminu waszego warsztatu. Wykorzystamy ruszt, naczynia i niezawodne techniki.

owoce sozonowe / ganasz czekoladowy / płatki chili / słony karmel / kremówka  

 

Szkolenia mają miejsce w Akademii GrillWeb w Wojkowicach Kościelnych, gmina Siewierz, woj. Śląskie. Podczas warsztatów do dyspozycji kawa i herbata oraz zimne napoje.

Warsztaty trwają od godz. 17:00 do 21:00

 

Zdobądź bilet za FREE

Kup grilla Weber lub Napoleon za min. 3500 PLN a otrzymasz bilet na wartsztaty za free!

Więcej informacji

 

 

Kategoria Warsztaty