Zadzwoń, jesteśmy do Twojej dyspozycji
Warsztaty grillowe z marką Broil King
Może nie każdy uwierzy, ale pierwszy gazowy grill plenerowy na jakim pracowałem wiele lat temu w hotelowej restauracji pochodził ze stajni Broil Kinga. Dziś marka zagościła w ofercie sklepu Grillweb i mogę zaprezentować koncept warsztatów kulinarnych z serii „Zostań grillmasterem z Broil Kingiem” Cały program szkoleniowy oparłem o własne zawodowe doświadczenia związane z pracą na grillach. Wspólnie rozwiejemy wiele wątpliwości i razem ugotujemy fantastyczne rzeczy z wykorzystaniem nie tylko samych grilli, ale także akcesoriów, które pozwolą wynieść wasze grillowe umiejętności na kolejny poziom kulinarnego wtajemniczenia.
Podczas warsztatów zobaczycie do czego służą akcesoria z serii Do More i jak zamienić wasz grill w kombinat do gotowania. Pokażę Wam jak dobierać optymalne parametry dla surowców i dlaczego jedne z nich grillujemy krótko i energicznie, a inne wręcz odwrotnie. Gwarantuję dobrą zabawę, fajną atmosferę i smaczne doznania, bo przecież gotowanie i grillowanie to najfajniejszy sposób na wspólnie spędzony czas.
Zapraszam gorąco Artur Kupczyk, Head Chef Akademia Grillweb
MENU
Na warsztatach wspólnie przygotujemy następujące menu
PÓJDZIEMY Z DYMEM…
W tym daniu drewno i dym ma zasadnicze znaczenie. Pokażę Ci jak przygotować ten proces na gazowym grillu i jak prawidłowo go przeprowadzić. Wspólnie przygotujemy świetne, niebanalne dodatki i skomponujemy danie idealne.
filet z makreli / palone masło / bruschetta ziołowa / dressing cytrynowy z syropem klonowym i pomarańczą
BRIOCHA I WÓŁ
Płyta żeliwna i praska doskonale sprawdzą się podczas tego zadania. Zobaczysz też jak przydatna jest boczna kuchnia i dodatki Do More, zdradzę Ci swój sekret na zalewę piklującą, a do tego przekonasz się jak ważny jest dobór dodatków i mięsa oraz łączenie tekstur i smaków
wołowina sezonowana / briocha / pikle / salsa chili / warzywa / chutney
CIĘCIA TRZY I DODATKI
Skąd biorą się steki? Co to jest sezonowanie? Gdzie kupić mięso i jak je ocenić? Jak korzystać z sond i termometrów, ile w internecie jest prawdy, a ile mitologii dotyczącej steków. Do tego spora dawka ciekawych porad i praktyczne ćwiczenia metody klasycznej oraz odwróconej
tomahowk / rib eye / t.bone
PORK & WINGS
Tym razem karkówka wieprzowa i skrzydełka z kurczaka w zupełnie innym wydaniu. W roli głównej solidny, żeliwny wok i mnóstwo ciekawych dodatków. To będzie danie fusion na niebagatelna skalę, bo zaczerpniemy z czterech kontynentów! Zobaczysz, że na grillu można wyczarować wiele niesamowitych potraw
karkówka / skrzydełka z kurczaka / warzywa / pikle / jambalaya
SŁODKO, SŁODKO…
Każdy posiłek powinien kończyć świetny deser. W mojej kuchni to zasada, której przestrzegam zawsze. Na sezon 2024 proponuję owoce w najróżniejszym wydaniu w zależności od terminu waszego warsztatu. Wykorzystamy ruszt, naczynia i niezawodne techniki
owoce sezonowe / ganasz czekoladowy / płatki chili / słony karmel / kremówka
Szkolenia mają miejsce w Akademii GrillWeb w Wojkowicach Kościelnych, gmina Siewierz, woj. Śląskie. Podczas warsztatów do dyspozycji kawa i herbata oraz zimne napoje.
Warsztaty trwają od godz. 17:00 do 21:00
Zdobądź bilet za FREE
Kup grilla Weber lub Napoleon za min. 3500 PLN a otrzymasz bilet na wartsztaty za free!
Opinie