Zostań Grill Masterem z firmą Weber | 20 lipiec

399,00 zł
Dodaj do koszyka
Darmowa dostawa
Pobierz PDF Udostępnij Dodaj do porównania
Potrzebujesz porady?
Zadzwoń, jesteśmy do Twojej dyspozycji
Marcin Gamza
Marcin Gamza
Ekspert Grillweb
601 796 307
Marcin Kwiecień
Marcin Kwiecień
Ekspert Grillweb
601 189 120
Opis produktu
Opinie

Warsztaty grillowe z marką Weber

Jeśli jesteś szczęśliwym posiadaczem grilla marki Weber koniecznie weź udział w warsztatach „Zostań Grillmasterem z Weberem” Pokażę Ci, że mając ten kultowy sprzęt możesz zostać prawdziwym wyjadaczem w dziedzinie grillowania i BBQ. Grille Webera towarzyszą mi od lat, mam na ich temat mnóstwo przemyśleń i praktycznych uwag, którymi bardzo chętnie podzielę się z użytkownikami moich warsztatów. Zobaczysz jak pomocny jest Weber Connect i do czego służy Smoke Fire, jak korzystać z akcesoriów GBS oraz Crafted. Wykorzystamy mój ulubiony dodatek, czyli żeliwną płytę i woka.

Będzie interesująco, wesoło i z dystansem, bo grillowanie to dobra zabawa i fajnie spędzony czas. 

Zapraszam gorąco Artur Kupczyk, Head Chef Akademia Grillweb  
 

MENU

Na warsztatach wspólnie przygotujemy następujące menu

    

 

DYMNE ZNAKI…

Zaczynamy od Smoke Fire’a który jest ze mną od momentu premiery w PL. Sprzęt, w którym nowoczesne rozwiązania pomagają w pracy i pozwalają utrzymać wymagane parametry przez długi czas. Zobaczysz jakim świetnym paliwem jest specjalistyczny pellet i jak w prosty sposób przygotować dymione dania, również w grillu gazowym. 

pstrąg tęczowy / serek włoski / bagietka ziołowa / salsa chili

 

BUŁA I SPÓŁA…

Płyta żeliwna i praska doskonale sprawdzą się podczas wykonania smash burgera. Zobaczysz, jak gotować w żeliwnych naczyniach z wykorzystaniem systemów GBS i Crafted. Wspólnie przygotujemy zalewę piklującą, a do tego przekonasz się jak ważny jest dobór dodatków i mięsa oraz łączenie tekstur i smaków.

wołowina sezonowana / briocha / pikle / salsa chili / warzywa / chutney

 

CIĘCIA TRZY / CUKINIA / PAPRYKOWE AIOLI

Skąd biorą się steki? Co to jest sezonowanie? Gdzie kupić mięso i jak je ocenić? Jak korzystać z sond i termometrów, ile w internecie jest prawdy, a ile mitologii dotyczącej steków. Do tego spora dawka ciekawych porad i praktyczne ćwiczenia metody klasycznej oraz odwróconej.

tomahowk / rib eye / t.bone

 

KOGUT CZY KURA?

Cobbler z owocami sezonowymi. Kążdą ucztę powinien wieńczyć pyszny deser, nie inaczej jest na grillu, nauczysz się jak przygotowywać pyszne desery z użyciem Twojego ogrodowego sprzętu. Crumble z flambirowaną śliwką i waniliowym sosem, bo uczta z grilla musi zakończyć się słodko. Nauczysz się jak na grillu przygotowywać pyszne desery.

kurczak / warzywa / arborio / białe wino / parmezan / chimichurri z ananasem

 

SŁODKO, SŁODKO…

Każdy posiłek powinien kończyć świetny deser. W mojej kuchni to zasada, której przestrzegam zawsze. Na sezon 2024 proponuję owoce w najróżniejszym wydaniu w zależności od terminu waszego warsztatu. Wykorzystamy ruszt, naczynia i niezawodne techniki.  

kurczak / warzywa / arborio / białe wino / parmezan / chimichurri z ananasem

 

Szkolenia mają miejsce w Akademii GrillWeb w Wojkowicach Kościelnych, gmina Siewierz, woj. Śląskie. Podczas warsztatów do dyspozycji kawa i herbata oraz zimne napoje.

Warsztaty trwają od godz. 17:00 do 21:00

 

Zdobądź bilet za FREE

Kup grilla Weber lub Napoleon za min. 3500 PLN a otrzymasz bilet na wartsztaty za free!

Więcej informacji

 

Kategoria Warsztaty