Zostań Grill Masterem z firmą Broil King | 11 lipiec

399,00 zł
Dodaj do koszyka
Darmowa dostawa
Pobierz PDF Udostępnij Dodaj do porównania
Potrzebujesz porady?
Zadzwoń, jesteśmy do Twojej dyspozycji
Marcin Gamza
Marcin Gamza
Ekspert Grillweb
601 796 307
Marcin Kwiecień
Marcin Kwiecień
Ekspert Grillweb
601 189 120
Opis produktu
Opinie

Warsztaty grillowe z marką Broil King

Może nie każdy uwierzy, ale pierwszy gazowy grill plenerowy na jakim pracowałem wiele lat temu w hotelowej restauracji pochodził ze stajni Broil Kinga. Dziś marka zagościła w ofercie sklepu Grillweb i mogę zaprezentować koncept warsztatów kulinarnych z serii „Zostań grillmasterem z Broil Kingiem” Cały program szkoleniowy oparłem o własne zawodowe doświadczenia związane z pracą na grillach. Wspólnie rozwiejemy wiele wątpliwości i razem ugotujemy fantastyczne rzeczy z wykorzystaniem nie tylko samych grilli, ale także akcesoriów, które pozwolą wynieść wasze grillowe umiejętności na kolejny poziom kulinarnego wtajemniczenia.  

Podczas warsztatów zobaczycie do czego służą akcesoria z serii Do More i jak zamienić wasz grill w kombinat do gotowania. Pokażę Wam jak dobierać optymalne parametry dla surowców i dlaczego jedne z nich grillujemy krótko i energicznie, a inne wręcz odwrotnie. Gwarantuję dobrą zabawę, fajną atmosferę i smaczne doznania, bo przecież gotowanie i grillowanie to najfajniejszy sposób na wspólnie spędzony czas.

Zapraszam gorąco Artur Kupczyk, Head Chef Akademia Grillweb  
 

MENU

Na warsztatach wspólnie przygotujemy następujące menu

    

 

PÓJDZIEMY Z DYMEM… 

W tym daniu drewno i dym ma zasadnicze znaczenie. Pokażę Ci jak przygotować ten proces na gazowym grillu i jak prawidłowo go przeprowadzić. Wspólnie przygotujemy świetne, niebanalne dodatki i skomponujemy danie idealne. 

filet z makreli / palone masło / bruschetta ziołowa / dressing cytrynowy z syropem klonowym i pomarańczą

 

BRIOCHA I WÓŁ

Płyta żeliwna i praska doskonale sprawdzą się podczas tego zadania. Zobaczysz też jak przydatna jest boczna kuchnia i dodatki Do More, zdradzę Ci swój sekret na zalewę piklującą, a do tego przekonasz się jak ważny jest dobór dodatków i mięsa oraz łączenie tekstur i smaków

wołowina sezonowana / briocha / pikle / salsa chili / warzywa / chutney

 

CIĘCIA TRZY I DODATKI

Skąd biorą się steki? Co to jest sezonowanie? Gdzie kupić mięso i jak je ocenić? Jak korzystać z sond i termometrów, ile w internecie jest prawdy, a ile mitologii dotyczącej steków. Do tego spora dawka ciekawych porad i praktyczne ćwiczenia metody klasycznej oraz odwróconej

tomahowk / rib eye / t.bone

 

PORK & WINGS

Tym razem karkówka wieprzowa i skrzydełka z kurczaka w zupełnie innym wydaniu. W roli głównej solidny, żeliwny wok i mnóstwo ciekawych dodatków. To będzie danie fusion na niebagatelna skalę, bo zaczerpniemy z czterech kontynentów! Zobaczysz, że na grillu można wyczarować wiele niesamowitych potraw

karkówka / skrzydełka z kurczaka / warzywa / pikle /  jambalaya  

 

SŁODKO, SŁODKO…

Każdy posiłek powinien kończyć świetny deser. W mojej kuchni to zasada, której przestrzegam zawsze. Na sezon 2024 proponuję owoce w najróżniejszym wydaniu w zależności od terminu waszego warsztatu. Wykorzystamy ruszt, naczynia i niezawodne techniki  

owoce sezonowe / ganasz czekoladowy / płatki chili / słony karmel / kremówka

 

Szkolenia mają miejsce w Akademii GrillWeb w Wojkowicach Kościelnych, gmina Siewierz, woj. Śląskie. Podczas warsztatów do dyspozycji kawa i herbata oraz zimne napoje.

Warsztaty trwają od godz. 17:00 do 21:00

 

Zdobądź bilet za FREE

Kup grilla Weber lub Napoleon za min. 3500 PLN a otrzymasz bilet na wartsztaty za free!

Więcej informacji

 

Kategoria Warsztaty