Zadzwoń, jesteśmy do Twojej dyspozycji
Warsztaty grillowe z marką Napoleon
Kolejny sezon warsztatów „Zostań grillmasterem z Napoleonem” i kolejne pomysły na wykorzystanie grilli oraz akcesoriów tej fantastycznej marki. Przygotowałem dla Was program szkoleniowy oparty o własne zawodowe doświadczenia związane z pracą na grillach tej marki, które towarzyszą mi w trakcie wielu eventów kulinarnych oraz w Akademi Grillweb.
Podczas warsztatów zobaczycie do czego służy palnik Sizzle Zone, jak gotować niepowtarzalne specjały na płycie żeliwnej, dlaczego termometr i sonda są dobrymi przyjaciółmi grillmastera i do czego wykorzystać górny ruszt. Przekonacie się, że czas i temperatura mają znaczenie, a dym może wynieść wasze potrawy na zupełnie inny poziom. To wszystko w miłej, luźnej atmosferze, bez zadęcia i zbędnego stresu, bo grillowanie to najfajniejszy sposób na wspólne spędzanie czasu.
Zapraszam gorąco Artur Kupczyk, Head Chef Akademia Grillweb
MENU
Na warsztatach wspólnie przygotujemy następujące menu
DYM I SMAK
W tym daniu wykorzystamy proces wędzenia na ciepło, nauczysz się jak zrobić to w grillu gazowym a jak węglowym, jak ustawić temperaturę i w którym miejscu układać surowiec. Jako dodatek przygotujesz świetne aromatyczne krewetki wprost z żeliwnej dedykowanej foremki.
troć fiordowa / krewetka black tiger / bruschetta ziołowa / dressing cytrynowy z musztardą
BRIOCHA I WÓŁ
Płyta żeliwna i praska doskonale sprawdzą się podczas wykonania smash burgera. Zobaczysz, jak gotować w żeliwnych naczyniach, zdradzę Ci swój sekret na zalewę piklującą do tego przekonasz się jak ważny jest dobór dodatków i mięsa oraz łączenie tekstur i smaków.
wołowina sezonowana / briocha / pikle / salsa chili / warzywa / chutney
CIĘCIA TRZY I DODATKI
Skąd biorą się steki? Co to jest sezonowanie? Gdzie kupić mięso i jak je ocenić? Jak korzystać z sond i termometrów, ile w Internecie jest prawdy, a ile mitologii dotyczącej steków. Do tego spora dawka ciekawych porad i praktyczne ćwiczenia metody klasycznej oraz odwróconej.
tomahowk / rib eye / t.bone
OGNIEM I… SZPADĄ
Absolutna kuchnia fusion. W roli głównej Sizzle Zone i dodatek do szaszłyków. Do tego prawdziwe włoskie risotto i argentyńskie chimichurri w autorskiej odsłonie. Zobaczysz, że na grillu można wyczarować wiele niesamowitych potraw.
kurczak / warzywa / arborio / białe wino / parmezan / chimichurri z ananasem
SŁODKO, SŁODKO…
Każdy posiłek powinien kończyć świetny deser. W mojej kuchni to zasada, której przestrzegam zawsze. Na sezon 2024 proponuję owoce w najróżniejszym wydaniu w zależności od terminu waszego warsztatu. Wykorzystamy ruszt, naczynia i niezawodne techniki.
owoce sozonowe / ganasz czekoladowy / płatki chili / słony karmel / kremówka
Szkolenia mają miejsce w Akademii GrillWeb w Wojkowicach Kościelnych, gmina Siewierz, woj. Śląskie. Podczas warsztatów do dyspozycji kawa i herbata oraz zimne napoje.
Warsztaty trwają od godz. 17:00 do 21:00
Zdobądź bilet za FREE
Kup grilla Weber lub Napoleon za min. 3500 PLN a otrzymasz bilet na wartsztaty za free!
Opinie